infosivu sisältösivu oulun kaupunki keskustelusivu lähetä palaute mondonet
Oulu 2002

Viestintätoimisto Rosamondo Oy julkaisi keväällä 1997 yhteistyössä Oulun kaupungin silloisen Teknisen viraston sekä Oulun Liikekeskus ry:n kanssa visiolehden "Oulu 2002". Lehti jaettiin jokaiseen oululaiseen kotiin ja sitä annettiin Oulussa käyneille vieraille. Rosamondo Oy rakensi lehdestä myös nettiversion, joka oli historian ensimmäinen itsenäinen nettilehti Oulussa. Nyt, vajaa kymmenen vuotta myöhemmin, lehden jutut herättävät nostalgisia tunteita. Jotkut visiot toteutuivat nopeammin kuin silloin osattiin kuvitella. Muutamat hyvät ideat ovat vielä muhimassa. - Visioistaan vastaavat haastatellut itse; juttujen alussa on mainittu tekstin kirjoittaneen toimittajan nimi. Edessäsi on vuonna 1997 julkaistun Oulu2002 -nettilehden alkuperäinen versio! Nautinnollisia lukuhetkiä!

Oulun Torista taas kaupungin sydän
Kauppatori uudistuu perinteitä kunnioittaen
Uutta torikäsitettä vaaditaan käyttöön
Rotuaari kaartuu korttelikäytäviksi...
... ja jatkaa omilla eväillään
Tornit odotuslistalle, asematori rakennetaan
Keskikaupunki, paikallisliikenteen matkakeskus
Kaupunkikortti voisi helpottaa palvelujen käyttöä
Nuorison keskiöiset toivomusvisiot
Keskikaupunki viihtyisäksi viherrakentamisella
Lisää asukkaita ydinkeskustaan
Meritullin Hamina vierasvenesatamaksi
Maa nousee - mikä on jokisuiston kohtalo?


Oulun Torista taas
kaupungin sydän

Eläkkeelle jäänyt keskikaupungin johtaja Hemmo Kuuranhalla uskoo Oulun kauppatorin elpyvän muutamassa vuodessa. Tori kasvaa taas kohtaamispaikaksi, vaelluskohteeksi, olohuoneeksi, jossa on kehittyneen toritoiminnan lisäksi ohjelmaa.

Kauppatori uudistuu
perinteitä kunnioittaen

Oulussa kaupan keskus on ollut perinteisesti torinrannassa. Toriin ovat kuuluneet aitat ja makasiinit, laivat ja purjeet. Tämä perinne on ollut kunniassa torialuetta saneerattaessa.

Uusi torikäsite
otettava käyttöön

Oulun Torin uusi tuleminen vaatii kuitenkin aivan uudenlaista suhtautumista torikauppaan. Sinne kuuluvat lähialueen jauhot, ryynit, makkarat ja perunat. Etniselle kaupallekin on raivattava tilaa.

Rotuaari kaartuu
korttelikäytäviksi

Rotuaarin pintaan nousee tulevaisuudessa kaksi suurta hotellia ja ainakin yksi parkkitalo. Niiden rakentamisen yhteydessä kehitetään edelleen Rotuaariin liittyvien kortteleiden sisäisiä yhteyksiä käytävien ja sisäpihojen avulla.

ja jatkaa
omilla eväillään

Miten Rotuaari selviytyy, kun keskikaupungin kehittämisen painopiste siirtyy Kauppatorin suuntaan? Rotuaarille on muodostunut jo oma ohjelmaperinne, jota kehitetään edelleen.

Tornit odotuslistalle,
asematori rakennetaan

Oulun Elämän Lanka jatkuu Torilta ja Rotuaarilta Hallituskadulle. Hallituskadun päähän ei lähitulevaisuudessa tule suurta Asemakeskusta, mutta pienempi asematori sentään. Alikäytävän suu siirtyy Postiaukiolle.

OULU 2002
-lehden taustaa

Lisätietoja, toimitettu 2005.

Keskikaupunki,
paikallisliikenteen
matkakeskus

Uudelle vuosituhannelle Oulussa: Kaupunkiterminaali, telematiikkaa, citylinja... koko keskikaupunki on matkakeskusta. Uudet tekniset ratkaisut odottavat toteuttajaansa.

Kaupunkikortti
helpottamaan
palveluja

Teknologiakaupunkina Oulu suunnittelee city-korttia.

Nuorison
keskiöiset
toivomusvisiot

Kenkäkauppoja, koriskenttä, taidetta ja tivoli Oulun keskustaan! Näitä toivoivat oululaiset nuoret, kun heitä haastateltiin lauantaita vasten yöllä kello kaksi Rotuaarilla.

Keskikaupunki
viihtyisäksi
viherrakentamisella

Kaupunginojan rannat ovat toimineet laidunmaina ja suoja-alueena tulipaloja vastaan. Keskikaupungin viherrakentamisessa käytetään hyväksi niistä säilyneitä luonnonmuodostelmia. Sotkevat poppelit vaihdetaan lehmuksiin ja koivuihin.

Lisää asukkaita
ydinkeskustaan

Väkiluku on kääntynyt nousuun johdonmukaisella täydennyskaavoittamisella. Meritulli kasvaa keskustan kupeeseen ja on jo nyt osoittautunut erittäin suosituksi asuntovarauskohteeksi.

Meritullin Haminasta
vierasvenesatama

Oulu saa vihdoin vierasvenesataman. Satama-alue syntyy Kauppatorin edustalle. Pienveneilyn käytössä jo perinteisesti ollut ranta ristitään Meritullin Haminaksi.

Maa nousee -
mikä on Oulujoen
suiston kohtalo?

Oulujoen suisto on syntynyt sekä luonnonvoimain että ihmiskäden kautta. Niinpä myös ihmiskättä käytetään suiston kehittämisessä, mutta harkiten.


Lähetä palaute
Kiitos!
© COPYRIGHT
Rosamondo Oy 1997-2005